tiistai 30. joulukuuta 2014

Teini leipoi tiikerikakun


Joululomaansa viettävä Aurora päätti tänään leipoa kakun.
Hän sai kesällä rippilahjaksi kauniin kakkuvuoan.
Pakkauksen takana on Appelsiininmakuisen tiikerikakun ohje:

200g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl appelsiinimarmeladia
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl appelsiinimehua

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Ota 1/3 taikinasta erilliseen kulhoon ja sekoita joukkoon siivilän läpi kaakaojauhe ja appelsiinimehu. Sekoita lopputaikinaan appelsiinimarmeladi.
Kaada ensin puolet vaaleasta taikinasta ruusuvuokaan ja sen jälkeen tumma taikina tämän päälle. Lopuksi loppu vaalesta taikinasta tumman päälle. Tee haarukalla "tiikerinraitoja" taikinaan. 
Älä täytä vuokaa ihan täyteen vaan jätä kohoamisvaraa.
Laita vuoka uunipellin päälle ja paista 175°C  n. 50 min.
Varmista kakun kypsyys tikulla ja anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.


Valmista on!
Link ja kaverinsa papukaija pääsivät mukaan kuvaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...